Παρέμβαση στην Κυψέλη

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μετανάστες βρίσκονται υπό τις συνεχόμενες απειλές της προπαγάνδας της άκρας δεξιάς και της νεοναζιστικής συμμορίας. Η απειλή από την πλευρά τους δεν έχει μόνο προπαγανδιστικό χαρακτήρα αλλά πολλές φορές έχουν στόχο τη φυσική εξόντωση των μεταναστών αλλά και των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν τους μετανάστες. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε πως οι μετανάστες έχουν χτυπηθεί απάνθρωπα από τις αστυνομικές δυνάμεις σε συνεργασία με τις οργανώσεις της εξτρεμιστικής δεξιάς. Το χτύπημα των Αλβανών μεταναστών στις 4 Σεπτέμβρη το 2004 το οποίο πήρε τραγικές διαστάσεις σε όλη την Ελλάδα φτάνοντας στο σημείο να σκοτωθεί ένας μετανάστης στη Ζάκυνθο, αλλά και πρόσφατα η θανατηφόρα επίθεση κατά του 16χρονου Αλβανού στο Ρέθυμνου παραμένουνε ακόμα νωπά στη μνήμη μας, γεγονότα που μας κάνουνε να μη σιωπούμε και να μην εκφράζουμε αδιαφορία απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις.

Τον τελευταίο καιρό στις παραμονές των δημοτικών εκλογών, γίνεται μια εκτεταμένη εκλογική προπαγάνδα από νεοναζιστικές και ακροδεξιές οργανώσεις που ρίχνουν συνθήματα εναντίον των μεταναστών και διάφορων μειονοτήτων με σκοπό να βγάλουν στην επιφάνεια την «καθαρότητα της Ελληνικής φυλής», καθώς και την εκκαθάριση των γειτονιών της Αθήνας, και κυρίως της Κυψέλης, από τους μετανάστες, ομοφυλόφιλους, αναρχικούς και άλλες ομάδες  οι οποίες  είναι αντίθετες    με τη ιδεολογία τους.

Εμείς οι μετανάστες νιώθουμε την ανάγκη να αντιδράσουμε στις απειλές και στην ιδεολογική τους γραμμή, όχι μόνο επειδή δεν είμαστε καλοδεχούμενη από αυτούς αλλά και ως μια ιδεολογία που σπέρνει τον ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον εθνικισμό, φαινόμενα που ιστορικά  έχουν προκαλέσει έχθρα  ανάμεσα στους λαούς με τραγικές συνέπειες.

Έχουν περάσει 16 χρόνια από τα πρώτα κύματα των μεταναστών στην Ελλάδα. Για αυτό πρέπει πρώτα εμείς οι μετανάστες να το πιστέψουμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η μετανάστευση είναι ένα μη αναστρέψιμο  φαινόμενο στην Ελλάδα αλλά και να δεχτεί η ελληνική κοινωνία ότι δεν είμαστε φιλοξενούμενοι αλλά ένα κομμάτι της. Όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες να αντιδράσουμε στην εθνικιστική, νεοναζιστική προπαγάνδα, στην αστυνομική βια, στις επιχειρήσεις σκούπα, στον κρατικό ρατσισμό ο οποίος εκφράζεται μέσα από τους νόμους βλέποντας  εμάς τους μετανάστες μόνο ως εισοδηματική πηγή παραβλέποντας και τα βασικά μας δικαιώματα. Τέτοιου είδους πολιτικές δεν πρέπει να μας φοβίσουν αλλά να μας προτρέψουν να οργανωθούμε  και να απαιτούμε με αποφασιστικότητα τα δικαιώματα μας.

Η Κυψέλη ανήκει στα παιδιά που παίζουν στις πλατείες!

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!

Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες!

Ανοιχτά σύνορα για όλους!

ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s