συλλογικότητα terminal 119 (2005 – 2013)

Το εγχείρημα αυτό αποτελείται, κυρίως, από πρώην μέλη της συλλογικότητας TRiSTERO και του περιοδικού Ανάρες τα οποία επέλεξαν να συνεχίσουν ή να επανα-προσδιορίσουν το λόγο τους και τη δράση τους μετά τη διάσπαση της συλλογικότητας.

Σε αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να βρίσκετε κείμενα επικαιρότητας ή ανάλυσης που δεν έχουν ενσωματωθεί στα τεύχη μας και μεταφράσεις σημαντικών κειμένων που κάνουν τα μέλη του περιοδικού, όπως και κάποιες αναδημοσιεύσεις κειμένων που ξεχωρίσαμε, έστω κι αν δεν συμφωνούμε 100% με το περιεχόμενο τους.

Πέρα από την έκδοση του περιοδικού και τη λειτουργία αυτής της ιστοσελίδας, το terminal 119 ήρθε σε επαφή, συζήτησε και συνεργάστηκε με άλλα άτομα και συλλογικότητες, προωθώντας εξάλλου και εγχειρήματα αυτομόρφωσης.

Διοργανώσαμε ή συμμετείχαμε σε 20 περίπου δημόσιες εκδηλώσεις τα τελευταία επτά χρόνια κτλ. Αναλυτικά: συμμετοχή σε διήμερο κατά της ομοφοβίας στη Θεσσαλονίκη που διοργάνωσαν η Α.Κ. Θεσσαλονίκης και η Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφοβίας, 10/2008, διοργάνωση διημέρου ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού με τη συμμετοχή της Ομάδας Γυναικών Θεσσαλονίκης, 11/2008, διοργάνωση διημέρου μαζί με το Στέκι Αλβανών Μεταναστών και τους  Α. Χαλκιά, Γ. Γκολφινόπουλο σε μνήμη του αντι-αλβανικού πογκρόμ του 2004, 03/2009, διοργάνωση μαζί με την Ομάδα Γυναικών Θεσσαλονίκης και τη Σοφία Κυρίτση εκδήλωσης για τις γυναικείες φυλακές με αφορμή τη δολοφονία της κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη, 04/2009, συμμετοχή σε εκδήλωση του Athens Pride ’09 ενάντια στην ομοφοβία, 05/2009, διοργάνωση τριημέρου ενάντια στον ελληνικό αντισημιτισμό με τη συμμετοχή του Café Morgenland και της Ρ. Μόλχο, 06/2009, συμμετοχή στην εκδήλωση ‘φύλο και εξουσία’ που διοργάνωσε το στέκι Ζαναντού της Ξάνθης, 06/2010, συμμετοχή σε εκδήλωση γύρω από την κινηματική δικτύωση των ομάδων που δρουν ενάντια στην εξουσία των φύλων, η οποία διοργανώθηκε στην Αθήνα από το What Queer Fest?, 11/2011, συμμετοχή στα αντεθνικά σεμινάρια με εστίαση στην κρίση που διοργάνωσαν οι Antifa AK Κολονίας, οι TOP Berlin και η Antifa (f) Φρανκφούρτης, 09/2011, συμμετοχή (ενός μέλους μας, του StepanyanTSP) στην εκδήλωση του Έκφυλου Καφέ του Χαλανδρίου ενάντια στις ανδρικές άμυνες, 12/2011, συμμετοχή στους κύκλους αυτομόρφωσης του Φίλιππα Κυρίτση και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης γύρω από την εβραϊκή ιστορία, 01/2012 και, τέλος, τη διοργάνωση εκδηλώσεων τόσο σε Θεσσαλονίκη όσο και Αθήνα ενάντια στη σύγχρονη ρατσιστική ιδεολογία του ελληνικού κράτους και των πρωτοποριών του, 03/2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s